Susanne Berglund Krantz aka Punkvin är riktigt glad att kunna rekommendera en mycket fin Sherry bland sina fem favoriter från Systembolagets släpp den 27 mars. Skaldjur, ankbröst, trattkantarellsoppa är några av rätterna som matchas till vinerna. Samt vilket vatten som matchar Punkvins favoriter bäst.
Vill du ha fler av Punkvins rekommendationer så titta in på punkvin.se

Arinto dos Acores Azores

Azores Wine Company, Pico, Portugal, 2018
Nr 95784, 229 kr

Ungdomligt vin med toner av våta stenar, citrusfrukter och bergsmineral. Smaken är frisk med hög, läskande syra, mineraldominans och härlig sälta i eftersmaken. Rent, rakt, stramt och supergott till färska, naturella skaldjur med citronstänk.

Vatten: MINVINO No 1

Producent:Azores Wine Company

Importör: Handpicked Wines Sweden AB

7

M3 Chardonnay Shaw and Smith

Shaw and Smith, Adelaide Hills, Australien,2017
Nr 92948, 249 kr

Vinet är ungt med krutrökig doft samt gula, tropiska frukter. Smaken innehåller samma komponenter i rent och fokuserat uttryck. Hög syra som ger helheten fräschör. Elegant vin till saltbakad sej med beurre blanc och svartrötter. Vinet har lagringspotential och då utveckla mer av frukten.

Vatten: MINVINO No 2

Producent: www.shawandsmith.com

Importör: www.vintedge.com

Sancerre Côte de Champtin Rouge

Domaine Roger Champault, Sancerre, Frankrike, 2017
Nr 92989, 255 kr

Med ett vackert granatfärgat utseende och rödbärig doft av elegant snitt går smaken i finessrikt tecken med röda mogna bär, lätt kryddighet, färska örter, stenmineralitet, läskande syra och strukturerande tannin. Vinet utstrålar lätthet och elegans. Drick till ankbröst med jordgubbssås, jordärtskockspuré och vinbräserad savoykål.

Vatten: MINVINO No 3

Producent: www.rogerchampault.fr

Importör: Johan Lidby Vinhandel AB

Saumur-Champigny Terres Rouges

Domaine Arnaud Lambert, Saumur-Champigny, Frankrike, 2018
Nr 92172, 198 kr

Doften är fylld av trattkantareller, örter och rosor i utvecklad stil. Smaken är frisk och fräsch med strukturerande men integrerad tannin, samma karaktär som i doften och balanserad helhet. Harmoni och balans. drick till trattkantarellsoppa med örtigt bröd.

Vatten: MINVINO No 3

Producent: www.st-juste.net

Importör: Pompette AB

Manzanilla Pasada en Rama Pastora

Bodegas Barbadillo, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda
Nr 92745, 129 kr (37,5 cl)

En Sherry med tydlig ursprungsdoft av halm, blommor, äpple och hav. Smaken är salt, jästig och elegant. Njut väl kylt till havskräftor, queso Manchego, gröna spanska oliver, spanska mandlar, friterad bläckfisk, anchoas och liknande tilltugg.

Vatten: MINVINO No 1

Producent: www.barbadillo.com

Importör: Domaine Wines Sweden AB