Susanne Berglund Krantz aka Punkvin tipsar om en riktigt hardcoreskumpa som är perfekt till ostron. Bland favoriterna på släppet den 3 april, hittar du en lagringsbar Chardonnay, en harmonisk sicilienska och vulkanisk italienare. Vinerna matchas med förslag på trevliga rätter och den MINVINO som matchar Punkvins favoriter bäst.

Vill du ha fler av Punkvins rekommendationer så titta in på punkvin.se

Montelapio Fiano di Avellino

Villa Matilde, Fiano di Avellino, Italien 2018
Nr 90032, 151 kr

Ungdomligt, lätt och elegant vin med fräschör. Doft och smak går i mineralitetens tecken med karaktär av vulkanisk art, ananas och gula frukter. Smaken är elegant och friskas upp av hög syra. Pasta med vongole sitter perfekt till vinet.

Vatten: MINVINO No 1

Producent: www.villamatilde.it

Importör: Nigab

Calera Central Coast Chardonnay

Calera Wine Company, Central Coast, USA, 2017
Nr 93015, 239 kr

Aning knuten doft där gula, tropiska frukter anas. Smaken ger mer frukt av ananas, mango, gula plommon samt slank fatton. Syran är hög och välintegrerad. Harmonisk helhet, fin balans samt lång elegant eftersmak. Drick nu till ugnsbakad torskrygg, grön sparris, belugalinser och hollandaisesås, eller lagra några år.

Vatten: MINVINO No 2

Producent: www.calerawine.com

Importör: Johan Lidby Vinhandel

Terre Dorées L’Ancien

Terres Dorées, Beaujolais, Frankrike 2018
Nr 92935, 169 kr

Härlig doft av rosor, röda bär i juiceigt uttryck och kryddighet av lakrits. Smaken är lätt och frisk med strukturerande men mjuk tannin och rödbärig karaktär. Vinet utstrålar lätthet och elegans. Drick till grillat majskycklingbröst med örtig skysås och hasselbackspotatis.

Vatten: MINVINO No 3

Producent: www.la-terre-doree.business.site

Importör: www.divine.se

Il Frappato Arianna Occhipinti

Arianna Occhipinti, Sicilien, Italien, 2017
Nr 95655, 308 kr

Doften är harmonisk med toner av röda bär, florala karaktärer och kalkig mineralitet. Smaken är lätt, elegant och strukturerad med frisk syra och medelhög tannin. De röda bären, smultron, körsbär och hallon, dominerar tillsammans med kalk- och stenmineralitet och avslutas med en aning järnighet. Servera aning svalt med pasta, sardeller, torkade tomater och grillad paprika samt drivor av parmesan.

Vatten: MINVINO No 3

Producent: Agricola Occhipinti p://www.agricolaocchipinti.it//en//

Importör: Picky Drinks AB

Mesnil Experience Brut Nature Grand Cru

André Jacquart, Champagne, Frankrike, SA (utan årgång)
Nr 93099, 449 kr

Stenigt, kalkigt och bergsmineraligt i både doft och smak. Stramt och knastertorrt samt koncentrerad helhet med knivskarp syra. Rent, rakt och fokuserat. Hardcoreskumpa för er som gillar knastertorr stil som njuts bäst med ostron naturell.

Vatten: MINVINO No 1

Producent: www.champagne-jacquart.com

Importör:Gullberg by Stockwine