Loimer Sekt Brut Reserve Rosé

Weingut Fred Loimer, Niederösterreich, Österrike

Nr 95776, 175 kr

Mousserande vin med aning autolytisk doft samt körsbär och kalk. Smaken är torr med frisk syra, frukt och fin textur samt bra struktur.

MAT: Goda bubblor i mycket bra prisklass att servera till en tunn skiva rökt lax av bra kvalitet med svartpeppar och några stänk fruktig olivolja samt smörstekt bröd därtill.

VATTEN: MINVINO No 1


PRODUCENT: Weingut Fred Loimer

IMPORTÖR: Gullberg by Stockwine AB

Langlois-Chateau Saumur Blanc Vieilles Vignes

Langlois-Chateau, Saumur, Frankrike

Nr 92441, 209 kr

Doften är fatig med karaktär av knallpulver samt inslag av tropisk frukt. Smaken är fruktig av ananas och citrus samt toner av ekfat. Torrt, stramt, rent och rakt med intensitet hela vägen ut i eftersmaken. Gott nu men klarar av många års lagring.

MAT: Servera till grillad öring med vitvinssås gjord på mycket smör och hackad gräslök samt dillslungad nypotatis.

VATTEN: MINVINO No 2


PRODUCENT: Langlois-Chateau
IMPORTÖR: Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

Punt Road Napoleone Vinyard Block 18 Gamay

Punt Road Wines, Yarra Valley, Australien 2017

Nr 99470, 179 kr

Från svala Yarra kommer detta transparenta, bäriga, eleganta vin som i doft såväl som smak har rödbäriga toner och lätthet. Helheten lyfts av integrerad struktur.

MAT: Drick gärna aning svalare till stekt rödingfilé, med svarta oliver, skysås spetsad med hallonvinäger och palsternackspuré.

VATTEN: MINVINO no 3


PRODUCENT: Punt Road Wines
IMPORTÖR: Quaffable Wines Sweden AB

Bramaterra Tenute Sella

Tenute Sella, Bramaterra, Italien 2012

Nr 92331, 249 kr

Blekt, granatfärgat utseende har detta nebbiolovin med rödbärig doft av framförallt körsbär. Smaken är elegant och körsbärig med fin struktur som stramar upp eftersmaken.

MAT:  Drick till god pasta med riven tryffel och mängder av parmesan samt brynt smör.

VATTEN: MINVINO no 3


PRODUCENT: Tenute Sella
IMPORTÖR: P Skoogs Vinhandel i Öresund AB

Manzanilla de Sanlucar En Rama Lustau

Emilio Lustau, Jerez-Xérés-Sherry y Sanlucar de Barrameda, Spanien

Nr 95136, 199 kr (50cl)

Enastående fynd! Gyllengult utseende med doft av salt hav, halm och kamomill. Smaken är harmonisk, komplex och balanserad med intensitet, lång eftersmak och elegant trots smakrikedomen. Avslutningen har ett härligt salt bett.

MAT: Njut till gröna, spanska oliver, queso Manchego, anchoas och grillad, marinerad paprika. Lika briljant till havskräftor, friterad bläckfisk och räkor.

VATTEN: MINVINO no 2


PRODUCENT: Emilio Lustau
IMPORTÖR: Moestue Grape Selections AB

Om Punkvin

Susanne Berglund Krantz är svensk mästare i sommellerie och stått på pallen fyra gånger i nordiska mästerskapen. Lily Bollinger Award vinnare. Susanne är vinskribent för bland annat Livet Goda och Gate Report. Hon är lärare bland annat på Restaurangakademien, har ett brinnande intresse för naturviner och driver Punkvin. Susanne är även en av MINVINOs viktigaste personer då hon tillsammans med Solveig Sommarström varit delaktig i framtagningen. 

Punkvin, kraniet och en Gibson ger:

Missa inte Punkvins vlogg där hon både recenserar ännu fler från Systembolagets släpp och ger nitbälten, döskallar och mohawks i betyg. Här finner du även olika intressanta intervjuer och nedslag i dryckens punkigaste värld.

Punkvins värld med resor och fin flaskor finner du på Instagram.