Viña Tondonia Reserva Blanco

R Lopez de Heredia Viña Tondonia, Rioja, Spanien 2005


Nr 99416, 289 kr

Lagrat vin till fyndpris! Stor favorit bland de riktigt traditionella bodegorna i berömda Rioja. Vinet är utvecklat med gula frukter och stenfrukter och inslag av honung, mineralitet och lite torkad frukt. Smaken är inramad av hög syra med stram elegans och god vigör trots åldern. Lång eftersmak. 

MAT: Servera till ugnsbakad skrei med rostade nötter och citronsmörsås samt råstekt jordärtskocka i skivor. 
VATTEN: MINVINO No 2


PRODUCENT: R López de Heredia Viña Tondonia
IMPORTÖR: Janake wine group AB

Turonia

Quinta Couselo S.L. Rias Baixas, Spanien 2017

Nr 90490, 149 kr

Ursprungstypisk doft av stenrökighet, mineral och citrus. Smaken är ren, rak, frisk och mineralig med läskande syra och fin avslutning.

MAT: Ett enkelt men välgjort vin att dricka till skaldjur naturell med citrus-stänk alternativt fish and chips med majonnäs. 
VATTEN: MINVINO No 1


PRODUCENT: www.quintacouselo.com 
IMPORTÖR: Picky Drinks AB

Radikon Slatnik

Azienda Agricola Radikon, Venezia Giulia, Italien 2016
Nr 99497, 279 kr

Underbart, komplext, skalmacererat vin från nordöstra Italien av mästaren Radikon. Utseendet är djupt bärnstensfärgat med god doft av skogsmark och cider. Smaken är rik och komplex med hög syra. Koncentrerad helhet och lång eftersmak. 

MAT: Orange eller skalmacererade viner passar utmärkt till många olika slags anrättningar men i synnerhet till vegetariska rätter baserade på rotsaker. Grillad rotselleri med majonnäs, vitlöksstekt svartkål, rostade pinjenötter samt rosmarinmarinerade bönor.
VATTEN: MINVINO no 3


PRODUCENT: Azienda Agricola Radikon
IMPORTÖR: Enjoy Wine & Spirits AB

Schloss Gobelsburg Rosé

Schloss Gobelsburg, Niederösterreich, Österrike
Nr 94019, 199 kr, obs! Magnum (150 cl)

Våren är på väg så också rosévin! Detta vin är blekt laxrosa med bärig och stenmineralig, lätt doft. Smaken är frisk och mineralig med inslag av röda bär. Lätt, rakt, stramt och läskande. 

MAT: Passar utmärkt till aperitif men också till lenrimmad lax med dillstuvad potatis.

VATTEN: MINVINO no 1


PRODUCENT: Schloss Gobelsburg
IMPORTÖR: Prime Wine Sweden AB

Croix Boissée Beatrice et Pascal Lambert 

Beatrice et Pascal Lambert, Chinon, Frankrike 2014
Nr 92263, 259 kr

Doften är örtig, mörkbärig och fylld av blyertstoner. Smaken följer doftens örtighet med fin strukturerad inramning. Elegant helhet med god syra och tannin. Vinet kommer att utvecklas vid lagring men går bra att dricka redan nu.

MAT: Drick till örtgrillade lammkotletter med rosmarinpotatis och vitlökssmör.
VATTEN: MINVINO no 3


PRODUCENT: Beatrice et Pascal Lambert
IMPORTÖR: Vintedge AB

Om Punkvin

Susanne Berglund Krantz är svensk mästare i sommellerie och stått på pallen fyra gånger i nordiska mästerskapen. Lily Bollinger Award vinnare. Susanne är vinskribent för bland annat Livet Goda och Gate Report. Hon är lärare bland annat på Restaurangakademien, har ett brinnande intresse för naturviner och driver Punkvin. Susanne är även en av MINVINOs viktigaste personer då hon tillsammans med Solveig Sommarström varit delaktig i framtagningen. 

Punkvin, kraniet och en Gibson ger:

Missa inte Punkvins vlogg där hon både recenserar ännu fler från Systembolagets släpp och ger nitbälten, döskallar och mohawks i betyg. Här finner du även olika intressanta intervjuer och nedslag i dryckens punkigaste värld.

Punkvins värld med resor och fin flaskor finner du på Instagram.