MINVINO vinner World Beverage innovation awards 2018

MINVINO winner world beverage innovation awards 3

Nytt svenskt vatten för vinälskare vinnare i World Beverage Innovation Awards

Minvino vann ”Best Premium drink” i ”World Beverage Innovation Awards”.
Över 240 drycker från 28 olika länder deltog i den årliga innovationstävlingen som arrangeras av FoodBev´s Media. Priset delades ut på BrauBeviale, en internationell mässa för dryckesbranschen i Nürnberg, Tyskland som attraherade 40 000 besökare.

Minvino är en ny serie om fyra skräddarsydda vatten, skapade för att harmonisera med olika kategorier av vin och tillverkas av The Water Studio. Idén föddes när grundarna Jeanette Fili och Petra Ranhem upptäckte att vatten påverkar smakupplevelsen av vin när man dricker varannan vatten. Det är vattnets mineraler, pH-värde, och eventuella kolsyra som interagerar med vinets syra, tanniner och smakintensitet.
 
”Vi är otroligt glada över att ha fått en internationell bekräftelse på att Minvino ger en ny dimension till alla som älskar vin. Vi hoppas att det sätter igång en diskussion kring hur vatten påverkar upplevelsen av vin, speciellt nu när intresset för att dricka bättre viner ökar”, säger Jeanette Fili och Petra Ranhem.
 
I kollektionen Minvino ingår fyra vatten som matchar olika typer av vin:
 
No 1 som är gjort för att drickas till friska, fruktiga och lätta vita viner, t ex Chablis och riesling. No 2 passar till fylliga och smakrika vita viner på druvor som t ex chardonnay och viognier. För strama och komplexa röda viner som Barolo samt även till mjuka och bäriga röda viner t ex på druvan pinot noir passar Minvino No 3. Minvino No 4 matchas till kraftfulla och smakrika röda viner, t ex från Châteauneuf-du-Pape.
 
Basen är ett svenskt källvatten och till det har man adderat naturliga mineraler och en mycket lätt kolsyra. Konceptet är framtaget i samarbete med Solveig Sommarström, master blender och Susanne Berglund Krantz, sommelier och testat på vinälskare och sommelierer under ett års tid.
 
I november och december finns Minvino på The Lobby, Regeringsgatan 61, Stockholm och under 2019 kommer kollektionen att finnas på utvalda vinbarer och restauranger.

_________________
Presskontakt:
Charlotte Klippmark
0708-148872
charlotte@thewaterstudio.com
 
 
 
www.minvino.com